Grillkväll

Nu har jag besök av min mamma och två söner. Tänk så roligt det är när familjen kommer. Det lustiga är att när mamma kommer hit till Arjeplog så blir det fint väder, soligare och skönare än de har visat på väderkartorna på TV.
Så hon kan ju stanna hela sommaren så jag får det varmt och skönt i sommar.

Det passade alldeles utmärkt att inviga grillen en av de sköna kvällarna. Vi grillade Sik och kyckling. Jag älskar fisk i alla former, men Sebastian äter helst bara röd fisk så därför kompletterades det med kyckling så alla skulle vara nöjda.
Så vi släpade upp de tunga men väldigt bra och sköna utemöblerna nerifrån källaren. Och packade upp grillen från förpackningen. Sedan var det bara att sätta igång grillningen. Vi hade en mycket skön kväll.


Grillmästarna.


Färdigdukat.

     
Lite bilder i kvällssolen. Fortfarande ingen grönska eller blomster, men väldigt skönt i solen.


Sebastian provkastar lite på gräsmattan.

   
Mamma njuter och kopplar av i det vackra vädret i trädgården under sitt besök hos mig.


Hampus, Sebastian och jag.

Lite konstig känsla att veta att det i Uppland är så gott som full sommar, och här i Arjeplog är jag glad om det är sol och åtminstone 5 - 10 grader varmt. I luften är det ändå kallt hela tiden. "Luftkallt" som man säger här.
Blir alltid så full i skratt när jag hör något nytt ord eller uttryck här uppe.





Vaukaleden

Igår kväll gjorde jag en ny upptäckt här i Arjeplog. Har tidigare sett på min lilla karta över Arjeplog att det ska finnas en liten vandringsled bortanför Vauka. Så nu tänkte jag att snön måste vara bortsmält så jag ska kunna gå den. Men jag satte på mig mina gummistövlar ifall det skulle vara blött och halvsmält snö på leden. Kommer ju alltför väl ihåg hur det var på leden upp till Kebenekaise! Vill jag helst undvika om det går.
Jag blev glatt överraskad måste jag säga. Leden var ordentligt gjord så att till och med rullstolar går att dra där. Mycket mycket välordnat. Och härligt vackert och njutbart var det att gå de 2-3 km med härlig natur. Som vanligt njöt jag av att gå där ensam. Idag ska jag ta det som en joggingrunda, blir ju 4-5 km fram och tillbaka. Det går visserligen att fortsätta över Slagnäsvägen och gå eller springa ända högst upp på Öberget men det får bli senare när jag fått upp flåset lite bättre för då går det verkligen uppför en lång bit.


I början på leden innan jag kommit fram till handikappdelen.
När jag fortsatte min promenad så såg jag spår i jorden. Det ena spåret var älg... men det andra... vad var det? Tror inte det är björn, men kan det vara Järv? Lite otäckt var det i alla fall. Vill varken träffa på björn eller järv! Det är det enda som är lite jobbigt att vara ute i naturen ensam här uppe, att råka på just björn eller järv. Då ska det vara på behörigt avstånd i så fall.

Tydligt älgspår.


Kan nån svara på vad detta är?

Hur som helst så orkar jag inte vara rädd för varken vilda djur eller galna människor. Älskar ju vara ute ensam. Fortsatte, men kolla mig omkring så fort jag hörde nåt ljud. Men det är väldigt liten risk att varken vilddjur eller galningar korsar min väg som tur är.


Skoterleden ser ut så här utan snö. Inte så lockande.


Just nu är det totalt fiskeförbud i strömmarna här i Arjeplog för att fisken leker. Men jag ska tillbringa många timmar här i Vaukaströmmarna efter premiären som är i början på juni.

Flera fina rastplatser finns utmed leden. Här står ett utedass till förfogande.

Härliga ställen utmed hela vägen!

Här blir det flugfiske i sommar för min del.



Lite här och där gick det små utstickare ut i vattnet där man kunde sitta och betrakta stillheten och skönheten.


Jag är så oerhört stolt över att ha förmånen att få bo i Arjeplog. Det absolut vackraste stället jag har bott på. Att vara sjuksköterska har sina fördelar just att jag i stort sett kan få jobb i hela världen.
Med mycket vilja och mod är jag hur flyttbar som helst. Har lite olika planer framöver som jag avslöjar när det är på gång. Beror lite på omständigheterna runt omkring.

Det är spännande att leva!!! Och jag tackar för livet varje dag!



Några varma sköna dagar


Här hittade jag en härlig plats alldeles för mig själv att stå och träna flugfiske på. Underbart att bara ta det lugn och känna solstrålarna värma. Och inviga mitt nya flugspö.


Spö´t kvar i fodralet, praktiskt att ta med på cykeln. Ryggsäcken med sittdyna och kaffetermos i.
Flugspö´t och stövlarna har jag handlat på GK:s fiske här i Arjeplog. En mycket välsorterad fiske- och frilufts-butik som jag varmt kan rekommendera att handla i när ni kommer hit. Bra priser och det mesta som behövs för "outdoor-life" finns.


Ja jag hoppas verkligen att det blir mycket fin fångst i sommar och höst. Fast just nu har jag inte tekniken helt korrekt. Det ska ju bli sån där fin båge när jag svingar iväg linan. Och enligt DVD-filmen jag kollat på ska det finnas ett "låtsashjul" just i böjen på linan. Det har jag inte lyckats så bra med än. Jag tar i lite för mycket så linan snärtar till så om jag hade haft en fluga på så hade den nog trasslat in sig i linan.
Men jag har tid på mig att öva innan premiären är här i strömmarna mitt inne i Arjeplog. Ska bli kul vara med då. Tror det är i början på juni.


Här stod jag bland mycket fågelliv, spegelblank sjö och gassande sol. Det var så varmt så jag fick klä av mig nästan allt. Måste ha sett roligt ut när jag bara hade linne, trosor och gummistövlar på mig. Det är det som är så skönt att vara alldeles ensam för då behöver jag inte bry mig om något annat än mig själv och det jag håller på med.


Nykrattad gård så det var riktigt roligt att fortsätta göra fint. Tog fram den gulliga cafégruppen. Gick och köpte blommor och letade fram fina blå krukor i uthuset som ni ser i bakgrunden. Jag är ju så sugen på att få lite FÄRG ute i trädgården eftersom träden och gräsmattorna bara är gråbruna och trista.
Visst blev det fint?
Till höger om uthuset står skotrarna övertäckta och väntar till säsongen börjar igen. Men nu vill jag bara tänka på att det ska bli sommar! Vill helst inte se skotrarna men garaget där de brukar stå är liksom fullt av mina kartonger och möbler så det är mitt fel att de måste stå framme på gården över sommaren. Jag är verkligen tacksam över att få hyra rummet och få ha mina saker i garaget så länge. Tack snälla för det!!!


Här ska jag sitta och fika sköna dagar hela sommaren.

Jag har en härlig solstol också som jag tar fram när solen gassar ordentligt. Jag har det så bra så bra!

Finns det någon vår?

Alltså det finns ingen vår häruppe... i alla fall inte i mina mått mätt. Norrbottningarna tycker det, men jag håller inte med.
Kan verkligen inte skryta över Arjeplog just nu. Det ligger smutsiga snöhögar lite här och var. Isen ligger fortfarande tjock på Hornavan utom där det är strömmar. Inga träd alls är gröna, knappt knoppar på Björkarna. Bara Granarna är gröna förstås! Inga blommor nånstans. Inte visste jag att det inte finns vitsippor här uppe. Trodde bara de kom lite senare, men nej då, det finns inte! Jättetråkigt.
Men Sädesärlan har kommit! Jippiiii!!! Och lite andra flyttfåglar. Är så glad få se lite vårtecken här.

Hade en rätt tung dag några dar före Valborg. Gick då in på pizzerian för att äta, ta en öl och prata lite med ägaren som är från Turkiet och jättetrevlig. Tänkte att "ja, vi är ju ändå invandrare båda två" så det känns som vi har lite grann gemensamt. Dessutom saknar jag invandrare här uppe så jag går in där för att få mig en dos ibland.
När jag satt där och pratade och åt... så tittade jag ut genom fönstret.
Tre skolbarn var ute på byn för att samla ihop pengar till en klassresa genom att dra uppmärksamhet till sig. Jag var tvungen ta ett kort och så fick de ett bidrag av mig förstås.


De fick mig verkligen på bättre humör!

Efter trevlig pratstund och uppmuntrande "Sumobrottare" kändes livet lite lättare igen.

Kolla in dessa bilder när jag var ute på promenad ut på en udde. Inte ser det särskilt behagligt ut eller hur?
Solen sken från blå himmel så det var så klart härligt.


Ser ni nåt grönt på träden eller på marken?

Undrar vad det här ska föreställa?


Så bra att jag införskaffade mig dessa rejäla gummistövlar. Ett par storlekar för stora för att få rum med tjocka sockar och sulor.
Visade sig vara mycket smart med lite tjockare variant av gummistövlar eftersom jag nu gett mig iväg ut i vattnet och står och tränar teknik med mitt nya flugfiskespö. Skönt att kunna stå länge i vattnet utan att frysa om fötterna.

Visar lite härligare bilder nästa gång på när jag njöt av solen och även njöt av att stå alldeles ensam och kasta "fluga"... fast utan fluga.
Det är verkligen skönt att vara ensam ute i naturen.



RSS 2.0