GOD JUL

TILL ER ALLA FRÅN OSS ALLA!... EN RIKTIGT GOD OCH GLAD OCH FRIDFULL JUL!!!!


Tomtemor på besök...


Glada fina pepparkakor....


Se så glada tomtarna och snögubben är nu när det är jul!!!


Granen står så fin... har jag själv huggit ute i stugan... lite tanig men ändå fin just för jag har huggit den själv... och klapparna väntar på att öppnas.... det blir efter Kalle Ankas jul och julmaten...


GOD JUUUUUL PÅ ER ALLA!!!!

Ljus i mörkret

Äntligen har kylan kommit hit! Igår på Hampus födelsedag var det 22 minusgrader. Vitt och härligt överallt. Knarr under kängorna... ljuv musik.

Och så nu i adventstider och julen som står för dörren har de flesta här i Arjeplog en massa belysning. Det är lite amerikanskt över det hela men ändå så mysigt.

Den här diodbelysningen har André satt upp på sin balkong. När man går utanför ser det så fint och inbjudande ut med det blå runtom balkongöppningen. Det blev en massa meter över så därför hängde han även lite blå "stjärnor" på väggen.


Jag köpte flerfärgad belysning. När det är riktigt mörkt på kvällen lyser det väldigt starkt.


Min gamla tomte står där på trappan också. Snögubben som jag var så stolt över har naturligtvis smält och ramlat itu. Det var synd att inte den kunde få stå där hela vintern och hälsat mig välkommen varje gång jag kommer dit. Någon mer kramsnö tror jag inte det blir förrän framåt våren.
Nu ser jag fram emot en kall och snörik vinter! Nanok och jag trivs bäst då...

1:a advent

På första advent hade vi en härlig dag. Sebastian och Hampus kom över och fikade. Jag hade gjort knäck och pepparkaksgubbar med kristyr på, och André hade bakat supergoda saffransbullar. Det kändes sådär härligt familjärt. Jag är så väldigt glad att ha Sebastian och Hampus här så jag kan få vara sådär familjär ibland.
Innan jag skulle iväg och jobba på natten så ville jag vara med på Pingstkyrkans musikcafé som brukar anordnas varje år.
Förvånande nog så följde både André och Sebastian med fast de visste att det skulle bli en massa "Jesus-sånger". André är i det närmaste ateist och Sebastians läggning lutar nog åt det hållet också.
Det var fint ordnat och det var allsång med de vanligaste julsångerna och lite psalmer.
Och så var det en ung Romsk kvinna inbjuden som berättade lite om sin historia och hur hon upplevde det att komma till Arjeplog. Och i samband med hennes berättelse så var det en manlig Arjeplogsprofil som visade bilder och berättade om hur Romerna hade det i Bosnien när han var där för några år sedan.



Här har vi krubban med Jesusbarnet och så Josef och Maria.
Det är väldigt fint över huvud taget där på hotell Lyktan och nu var det verkligen stämningsfullt iordninggjort.


Här är det lerfigurer med samma tema.


Efter allt sjungande och prat så tog Sebastian en bild på mig bland renfällar och tända ljus.

Ja det var en småtrevlig stund.

Hotell Lyktan innefattar både (som sagt) hotell, STF vandrarhem, Pingstkyrkan och så är det ofta utställningar och andra arrangemang såsom föredrag av en massa olika slag.
Jag var där för ett par år sedan och lyssnade på Ola Skinnarmo som var mycket intressant

RSS 2.0