Besök av Fanny

Min yngsta dotter Fanny flyttar snart till Spanien igen. Jag blev mycket glad över att hon tog sig både tid och råd att komma upp till mig och hälsa på i några dagar. Fanny åkte iväg för ett par år sedan och pluggade spanska i Sevilla tillsammans med väninnan Elsa. Och efter några månader så träffade hon sin stora kärlek... Raúl. Fanny blev kvar där nere och jobbade ett tag på en restaurang men blev lite trött på både Sevillaborna och turisterna som kom till restaurangen/ puben. Så nu har hon bott här i Sverige ett tag men både pojkvännen och värmen lockar henne tillbaks. Om kärleken ska kunna vårdas så är det svårt att bo i varsitt land. Så nu ska Fanny plugga lite mer spanska ett tag och sedan har hon och pojkvännen lite olika planer på vad de ska göra framöver.

Vi hade som vanligt trevligt och kul tillsammans de dagar Fanny var här i Arjeplog. Och så fick hon ju träffa två av sina bröder också innan flytten.


Promenad på Vaukaleden som är väldigt behaglig och naturskön att gå. Synd nog blev det inget fiske av för det är nu fiskeförbud i Arjeplogs strömmar fram till i juni.

Det var soligt de flesta dagar men kyligt i luften. Det känns verkligen att vintern är på väg med stormsteg här uppe. Och Fanny är en väldigt frusen liten dam så Spanien passar henne alldeles utmärkt att bo i. Här i Sverige fryser hon alltid även mitt i högsommarvärmen.


Vi var ut till min lilla stuga ett par dagar och sov kvar där. Fantastiskt härligt. Jag mår så sanslöst bra där ute på Lillön. Det är bara där jag sover riktigt bra också.
Vet att det låter helt galet... men jag har tänkt bo där ute på heltid. Blir tufft i vinter men jag ska göra allt jag kan för att klara det. Cyklar just nu en mil dit ut och det är inget jobbigt alls, bara skönt att få röra på mig. Precis lagom dagsmotion. Går jättebra på mornarna också när jag jobbat och cyklar den där milen. Om jag har råd köper jag en skoter i vinter men annars blir det till att färdas på skidor över Hornavan när jag ska in till Arjeplog.
Berättar vidare om detta och hoppas innerligt att det kommer funka. Kunde man bo halvt eller helt omodernt förr kan man väl det nu? Äkta livskvalitet för mig i alla fall fast lite annorlunda förstås.



Ett gästhus finns på tomten i form av en kåta. Har hört att den köptes från en stugby på andra sidan Arjeplog som heter Kraja. Ska jag fixa till invändigt så familj och vänner kan sova kvar på min fantastiska ö.


När ni ser de här bilderna jag tog en morgon så är det väl inte så konstigt att jag vill bo här ute? Att mötas av det här så fort jag kliver utanför dörren är så obeskrivbart härligt. Hela min kropp och själ genomströmmas av välbehag och lycka.

Här hämtar jag vatten varje dag. Tänk att vi har så rent och fint vatten här uppe! Inte sjutton skulle jag ens komma på tanken att dricka vattnet från Mälaren eller någon annan sjö i södra Sverige. Men här är det så självklart.


Ja, det är ett härligt liv jag lever här uppe. Och många trevliga människor har jag lärt känna.


Snart är de återförenade igen... min lilla Fanny och hennes pojkvän.
Önskar dem all lycka framöver.




RSS 2.0