Egengjord spegel

Kolla va duktig André är! Han gjorde om datorskåpet och tog bort dörrarna. Så tog han den ena dörren och sågade så det bara blev ramen kvar och så tog han två speglar som vi ändå hade tänkt slänga...


Och så fick han en jättefin hallspegel! Han är duktig.
Och inte kostade det något heller.
När vi letar möbler och annat så vill vi ha furu i köket och hallen, och ek i vardagsrummet. Men tror ni det finns furugrejer att köpa nuför tiden? Nej för det är inte trendigt just nu.
Men vi vill ha furu, vi tycker båda att det passar jättebra i köket och hallen hos André. Inte såna där klumpiga furumöbler som det var ett tag, utan tunnare och smidigare helt obehandlade furumöbler. Men inte finns det någonstans att köpa utan det är bara att försöka göra sådana själv.

Ek, bok och björk finns överallt att köpa. Och svart och vitt finns hur mycket som helst. Och det vill vi absolut inte ha!

Den andra dörren som blev över efter datorskåpet användes som baksida på en fantastisk gobeläng som André hade i sina gömmor sedan flera flera år tillbaks. Den hittade jag när André bytte lägenhet i höstas.


Stadgade upp den med lite vlisselin (hur det nu stavas?)på baksidan och sedan köpte André snygga lite större nubb som såg lite gammeldags ut. Här ser man inte så tydligt allt som händer på bilden. Men den är riktigt rolig.


Här är mittendelen av gobelängen. De ser ut att ha roligt, måste vara fest av något slag.

Ja annars så försöker jag leta ny stuga för brinnande livet vilket inte är lätt. Frustrerande att se alla dessa tomma stugor och hus som bara står!?
Har ringt ett par stycken som har tomma stugor så jag väntar på svar.
Hade jag bara haft 80 - 100 000 vore det ingen match! Har t o m sett stugor för bara 50 000 i Moskosel och Glommersträsk.

Hade jag kunnat köpa ett hus inne i Arjeplog så hade jag verkligen kunnat tjäna pengar på det. När det är testsäsong här från December t o m Mars så hyr jättemånga ut sina hus till dem. Och vet ni hur mycket de får betalt? 1500 - 2000 kr per DYGN!!! Och då bor de själva i husvagnar och sommarstugor och lägenheter. Så de som har gamla stugor som redan är färdigbetalda har själva inga kostnader för sitt boende för den tiden.
Räkna ut hur mycket pengar det blir per säsong? 3-4 månader. Och så skatt på det förstås. Men en del hyr ut svart också men det är mindre vanligt.
Sedan kan de resa, renovera sina hus, köpa stora dyra husbilar eller husvagnar för sina "uthyrningspengar"
Ganska smart va?

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0