BamseÖring

Familjen i Hällvik fiskar mycket. Och tänk att kunna ha egenhändigt fiskad fisk i frysen året om. Här uppe lägger väldigt många ut nät både sommar som vinter. Alla hjälps åt. Barnen blir infödda i det här med fiske och jakt.
Och det är inget konstigt med att man varje höst  styckar älg och ren och förpackar in i frysen. Så viltkött finns också i var mans hem så gott som året om beroende på hur jaktlyckan varit och hur många som ska dela på älgen. Ren kan man köpa av samerna om man har sådana kontakter. Det krävs stora kök och bra redskap för sådana aktiviteter.
Inga "Linas matkasse" här inte.

Nåväl jag tänkte visa en präktig Öring som Hällviksfamiljen fångat in.


4 kilo! Gabriel håller stolt upp firren. Mycket mat bara på den. Och Öring finns det gott om på den här delen av Hornavan. En hel del Sik och Abborre också. Inte Harr synd nog.
Perfekt för trollingfiske.



Nanok ligger ofta på den här platsen utanför stugan. Bakom henne har vi slagit upp ett tält. Vi väntade besök från Uppsala och då kunde ju jag bo i tältet och besökarnna i stugan.
Men till min stora besvikelse så kom de inte. Jag blev jätteledsen. Hade planerat med mat och förberett utflyktsmål och var mentalt inställd över att få besök.

Barnen i Hällvik tyckte det var spännande med tält så de sov där i rätt ofta fram till skolan började. Så det känns bra att kunna glädja dem i alla fall.


Vi lagade mat i murikkan och hade det skönt. (varför ser du så sur ut André? Jo, jag klarar av att ta kort med din kamera) Lånade bastun också. Det är verkligen fantastiskt härligt att bada i en vedeldad bastu och så sitta och bli sådär riktigt kokhet... och sedan slänga sig naken ut i det kalla vattnet. Det är inte mycket annat som slår det... hälsovälgörande... blir som en ny människa efteråt.


Gott var det med suovas och grönsaker. Och kall öl till det.

Nu de senaste två veckorna har det funnits massor av svamp i Hällvik. Goda "Soppar", Karl Johan, Stensopp, Sandsopp, Björksopp, Tegelröd...
Inga Kantareller växer här uppe men desto mer soppar.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0