Tärnasjö - Syter

Oj så skönt att vakna utvilad och ha krafter!
Men magen var fortfarande orolig, stressen märks där som vanligt på mig. Magen talar alltid om för mig när jag har nån slags inre stress.

Vi tog det väldigt lugnt på morgonen eftersom det nu var 14 km med mycket flack skidåkning. Som vanligt var det ca 20 minusgrader på natten men framåt 9 på morgonen hade temperaturen stigit till bara 8-10 minus. Kom iväg 10.30.
Nanok hade det så lätt med sin pulka den här dagen så hon remmade iväg väldigt väldigt långt före oss. Första 7-8 kilometrarna var på Tärnasjön och solen lös starkt på himlen. Inte ett moln syntes.

Ett gäng skotrar (19 st) mötte oss på sjön och en av dem stannade och tog kort på Nanok med sin pulka. Resten av skidturen fram till Hemavan var hemskt trafikerad av skotrar. Inte så kul men jag förstår att de vill åka den här sträckan för den är verkligen vacker. Och många tar sina skotrar ut på Tärnasjön för att fiska Röding vilket det finns väldigt gott om.


Mmm... vilken härlig dag! Här hade det där skotergänget vi tidigare mött gjort en perfekt snöbänk att sitta på. Helt i lä och med solen gassande. Det var gott med kaffe och macka.
Såhär dags på dagen var det bara 4-5 minusgrader. Nästan så snön var lite för lös i spåret.

Efter den pausen hade vi ca 5 km kvar som var kuperat och slutligen fram till Syterstugan gick det bara uppför men vi hade så mycket krafter så det kändes inte jobbigt.

Kom fram tidigt på eftermiddagen. Tog det lugnt och hade det skönt i stugan. Nanok var ute och spårade Lämlar som sjutton runt omkring. Det fanns jättemånga! Fick hålla lite koll på henne så hon inte drog iväg i sin iver...

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0