Premiärtur

Ja då var det dags för skidåkning i spåret igen. Den här gången har jag inte råkat radera Sebastian. Här är hans premiärtur på sina nya skidor.
Vi hade sån tur att en kille (som också hette Sebastian) sålde löparskidor, skidskor och stavar på Blocket för bara 1000 kr. Och med rätt viktklass också för det är väldigt viktigt. Väldigt väl bevarade och fräscha grejer alltihop.
Jag, André och Hampus skulle ändå förbi Glommersträsk där skidpaketet fanns för vi åkte till Skellefteå för att handla och då åker man förbi Glommersträsk. Bra va?

I Skellefteå var vi till en hundaffär och köpte skacklar och sele till Nanok för pulkadragning. Nanok fick jättemycket beröm av tjejen i hundaffären. Hon tyckte vi hade gjort ett bra hundval just för att Nanok är så tillgiven och ser ut att kunna bli en bra draghund. Hon var dessutom helt säker på att Nanok är en Alaskan Husky. Så vi litar helt på hennes omdöme. Hon verkade kunna sin sak.


Här ser vi den nyfrälste skidåkaren.

Nu ska det bli åka av i vinter. Här uppe behöver man ju inte vänta på snön utan den kommer troget varje oktober och är garanterat åkbar ända till slutet av april.

Nyinköpta pulkan som Nanok nu ska lära sig dra... den har vi bäddat så Tiffany kan sitta varmt och skönt i. Tiffany kan omöjligt hänga med och springa i den takten som Nanok håller och vi andra skidar. Så vi måste lära henne sitta still i pulkan fast hon tycker inte det är så himla kul precis. Hundar förstår ibland verkligen inte att man gör saker för deras bästa. Om vi nu skulle låta Tiffany springa bredvid som hon själv vill när vi åker en mil så är det omöjligt att hon skulle kunna hänga med oss och Nanok... ändå blir hon störd över att hon måste sitta i pulkan? Ja ja hon får vänja sig helt enkelt.


Nanoks premiärtur med skacklarna och pulkan. Hon tyckte det var konstigt med skacklarna så ibland fick vi hjälpa henne så hon kom framåt. Det var bågen som är över henne som störde och så att skacklarna är stela så det var lite trixit att svänga.
Och så rätt som det var försvann hon i en rasande fart med pulkan så vi inte såg skymten av henne! Om Tiffany suttit i pulkan hade hon nog blivit förskräckt men Tiffany var just då med mig i spåret.
Efter en stunds ropande efter Nanok... stod hon med pulkan still och väntade på oss. Vi inser att det behövs rätt mycket träning. Vi kan ju inte åka på långtur flera dagar och inte få stopp på Nanok när hon sätter fart. Det ska tilläggas att just här uppe på Renberget finns det mycket renar och älgar så det var förmodligen därför hon drog iväg som hon gjorde.


Här kommer Tiffany springandes. Fick vänta på henne flera gånger för hon inte orkade springa så fort som och kom således på efterkälken.


Dags att vända tillbaks. Nu har vi satt Tiffany i pulkan igen. Blir himla kallt när vi måste stå och vänta på Tiffany så nu blev hon nerbäddad och tillsagd med bestämd röst att sitta still. Och ett koppel fastsatt i bak på pulkan så det gick att få stopp på Nanok.


Framme! Blev inte så lång tur som vi tänkt från början eftersom det uppstod problem med Nanoks pulkadragning. 4-5 km ca. Skönt var det ändå. Och nu vet vi lite vad vi har att jobba med och hur vi ska underlätta för oss och hundarna för fortsatt träning.

Avslutar med en bild på mig när jag gick från Hampus i 22 minusgrader.

Perfekt med huvan från merinoullströjan. Och nu använder jag dunjackan vid kortare promenader. Vid längre promenader eller sparkåkning blir det alltför svettigt med dun. Bra med olika funktionsplagg till olika tillfällen.

Igår åkte jag och Sebastian 5 km skidor utan hundar. Då blev det effektiv åkning. På kvällen bjöd han och Ellenor på grillmat. Jättegott!

Idag är det 21 minusgrader ute så det blir ingen skidåkning. Igår var det bara 13 minus.
Imorgon ska det enligt väderprognosen bli 25-30 minus så då blir det bara kortare promenader med hundarna.
Vintern är härlig så länge det inte blåser och det har vi hittills sluppit.

Kommentarer
Postat av: Den ömma modern

Hej igen vintertjejen! Det var kul att se bilder på Sebastian, jag har ju inte sett honom sedan maj månad förra året. Det är länge det. Det ser verkligen härligt ut med hundar, pulka, skidor och all snö. Tiffany är ju för härlig i pulkan och Nemo är verkligen stilig med hela utrustningen. Som du kanske kommer i håg har jag oxå alltid gillat vinter och "väder". Skidturer både utför och på längden samt härligaq långa vinterpromenader. Kramar "den ömma..."

2010-11-24 @ 13:20:23
Postat av: Kristina

Hejsan!



Fina bilder. I Kristineh var det inte direkt ovanligt med 20 minus. Kunde bli 30 minns jag iallafall. Det va inte en bråkdel så kallt som när det tex e på nollan, el ett par tre minus här o blåser småsnålt o isande kallt.I dag va det skönt pån da´n. Blev en prom i Slätta Damm. Där e mer rena landet, finns hästar,kor, tjur, får o andra djur. Kättilsröds Gård heter det, fast när jag va där va det stängt. Där kan man fika, kaffe o bulle tio spänn tror ja. Måste göra det ngn gång.



Håller me Tiffany kan ej va kul o sitta i den pulkan. Att hon ej hänger me i tempot förstår ja. Skulle ja inte heller göra. När ja kommer o hälsar på ngn gång kan ja ta henne me mig ut.



Ha de gött min vän o hälsa så mkt!



Goa varma kramizar!

2010-11-25 @ 21:09:15
URL: http://blogg.aftonbladet.se/1189
Postat av: Fanny

Haha, Tiffany ser ut som en liten hårig bulle i pulkan. Surpuppa ;)

2010-12-01 @ 12:46:18
URL: http://fannyboren.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0